DTF (Direct to Film) is een relatief nieuwe druktechniek in de textielindustrie die het mogelijk maakt om zeer heldere transfers te drukken op zowel lichte als donkere kledingstukken. Deze techniek is bijzonder geschikt voor het afdrukken van ontwerpen met veel verschillende kleuren. Het proces omvat het printen van het ontwerp op transferfolie, gevolgd door het gebruik van een soort lijmpoeder. Vervolgens wordt het ontwerp met behulp van een hittepers direct op het gewenste textiel aangebracht.

Enkele kenmerken en voordelen van DTF-printen zijn:

  1. Geschikt voor verschillende materialen: DTF is toepasbaar op textielitems van verschillende materialen, waaronder 100% katoen, polyester, 50/50 mengsels, nylon en zelfs leer. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor diverse kledingstukken.

  2. Geschikt voor veelkleurige ontwerpen: DTF is in staat om ontwerpen met veel verschillende kleuren nauwkeurig over te brengen, wat resulteert in levendige en gedetailleerde afdrukken.

  3. Geschikt voor kleine oplagen: In vergelijking met bijvoorbeeld zeefdruk is DTF beter geschikt voor kleinere oplagen, omdat de voorbereidende werkzaamheden minder intensief zijn. Dit maakt het een kosteneffectieve optie voor kleinere productie runs.

  4. Flexibiliteit voor gepersonaliseerde opdrukken: DTF is goed geschikt voor situaties waarbij elk kledingstuk een unieke opdruk moet hebben. Dit is handig bijvoorbeeld bij sportshirts waarop verschillende spelersnamen moeten worden afgedrukt.

Over het algemeen biedt DTF een combinatie van precisie, veelzijdigheid en efficiëntie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bepaalde toepassingen in de textieldruk.

 

Een DTF-PRINT maken van je eigen ontwerp? Dat kan!

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.